Alla projekt är välkomna, både små och stora. Fyll i så mycket uppgifter du kan i formuläret nedan så att vi kan göra en rättvis bedömning av pris och tidsåtgång. Det tar några minuter men det underlättar för oss och vår planering. Ju mer information och detaljer du lämnar desto snabbare kan vi återkomma med prisuppskattning och planerad tidsåtgång.

Övriga projektuppdrag

Hos oss på PIF Specialsnickeri är inget projekt konstigt! Våra vanligaste projekt omfattar altaner, växthus, grindar m.fl, men vi kan också åta oss uppdrag som inte finns med på vanliga listan – stort som smått.

Skicka in dina idéer till oss så hjälper vi dig att utveckla dem till färdiga lösningar. Här har du möjlighet att sätta din prägel på ditt hus, trädgård eller kontor. Vi jobbar vanligtvis med sibirisk lärk men vi kan anpassa oss om du önskar ett annat träslag, eller föra en gemensam dialog med dig för att hitta bästa träslaget till just ditt projekt.

Vi har utfört en hel del projekt under våra år. De vanligaste kan du läsa mer om under varje separat projektflik. Projekt som inte återfinns under egna projektflikar är:

• Dörrar
• Fönsterdetaljer
• Balkonglådor
• Båtinredning

Frågan är fri och bara din fantasi sätter gränser. Dessutom samarbetar vi med yrkesprofessionella inom andra yrkesområden än snickeri, exempelvis finsnickare, arkitekter, trädgårdsarkitekter m.fl. Ta en titt under externa länkar för att läsa mer.

Kvalitet

Tack vare kargt klimat i Sibirien växer Sibirisk lärk långsamt. Det tar upp till 250 år innan den vuxit klart och avverkas och den här processen ger den sibiriska lärken bättre kvalitet än andra lärksorter som växer i varmare klimat.

Läs mer…

 

Miljösmart

Eftersom sibirisk lärk har ett naturligt motstånd mot röta och svampangrepp behöver virket inte behandlas med skadliga kemikalier. Därför är det ett miljösmart alternativ att använda till utemiljöer och projekt i trä.

Läs mer…

Hållbart

Tack vare det karga och kalla klimatet i Sibirien – som ger täta årsringar och hög densitet – är sibirisk lärk naturligt hållbart och motståndskraftigt mot röta och svampangrepp.

Läs mer…

 

Vackert

Sibirisk lärk är ett vackert träslag vars utseende varierar med tiden. Från början är lärken guldgul till färgen men över tiden övergår den till att bli vackert silvergrå.

Läs mer…