För att vi ska kunna göra en rättvis bedömning av pris och tidsåtgång för att planera och bygga en grind av sibirisk lärk behöver vi vissa uppgifter. Fyll i de uppgifter vi efterfrågar i formuläret. Det tar några minuter men det underlättar för oss och vår planering. Ju mer information och detaljer du lämnar desto snabbare kan vi återkomma med prisuppskattning och planerad tidsåtgång.

Grind i sibirisk lärk

Förr i tiden använde man grindar och staket för att skydda odlad mark eller sin tomt mot betande kreatur och andra ovälkomna gäster. Idag skyddar grindar och staket fortfarande odlingslotter och tomter, men de fungerar också som ramar. En grind har blivit något vackert som förhöjer och ramar in utseendet på din tomt – oavsett om tomten inhägnas av staket, stenmur eller häck – och den är ofta det första dina besökare ser innan de kommer in på tomten. Därför finns det olika typer av grindar och de kan designas för att passa just dina önskemål.

Hur ska din grind se ut?

Oavsett hur du vill att din grind ska se ut hjälper vi på PIF Specialsnickeri dig att bygga den. Det kan tyckas enkelt att bygga eller sätta upp en grind, men det finns flera saker som du måste fundera över innan grinden byggs eller monteras på plats, så att du slipper bygga om den vid ett senare tillfälle. Vill du att grinden ska öppnas utåt eller inåt? Vilken typ av trafik ska grinden kunna hantera? Behöver du kunna komma igenom med barnvagn, skottkärra, cykel eller kanske till och med en bil eller lastbil? Vill du ha en enkelgrind eller dubbelgrind? Ska den vara barnsäker? Viken typ av spjälor vill du ha? Ska den vara hög eller låg? Den måste också tåla sin egen tyngd vilket påverkar hur du konstruerar och bygger den.

Bygg din grind i sibirisk lärk

Dessutom måste din grind vara gjord i ett material som står emot påfrestningar som väder och vind. Hos oss bygger vi grind i sibirisk lärk därför att  en grind i sibirisk lärk håller år in och år ut med minimalt underhåll. Sibirisk lärk är ett hållbart och miljösmart virke tack vare den långsamma tillväxtprocess som sker i det karga klimatet i Sibirien, där den sibiriska lärken odlas. Den långsamma tillväxtprocessen gör lärken naturligt impregnerad och tålig mot röta och svampangrepp.

En grind av sibirisk lärk passar dessutom lika fint till ett staket i sibirisk lärk som till en robust stenmur eller en vacker häck. Du väljer själv hur du vill att utseendet på din grind ska vara. En grind i sibirisk lärk åldras dessutom vackert. När grinden först byggs har den sibiriska lärken ett gulbrunt utseende, men med tiden blir lärken silvergrå till färgen.

Låt oss vara med från början

Kontakta oss så tidigt du kan – gärna i idéstadiet. Det finns många parametrar som vi behöver gå igenom och bestämma innan vi kan börja planeringen och byggandet. Ju tidigare vi får vara med i processen desto bättre! Tillsammans hjälps vi åt att bygga din drömgrind i sibirisk lärk.

Kvalitet

En grind i sibirisk lärk är kvalitet. Eftersom sibirisk lärk kommer från karga Sibirien växer lärkträt otroligt långsamt. Det är den här långsamma processen som gör lärken naturligt motståndskraftig mot röta. Välj sibirisk lärk till din grind om du vill ha en grind som håller år efter år.

Läs mer…

 

Miljösmart

En grind i sibirisk lärk är miljösmart. Tack vare lärkens naturliga motståndskraft mot röta slipper du behandla grinden med skadliga kemikalier som ska skydda mot fukt. Därmed reducerar du mängden kemikalier som används i samhället.

Läs mer…

 

Hållbar

En grind i sibirisk lärk är hållbar, tack vare lärkens naturliga impregneringsprocess som sker under dess tillväxt. Därför behöver din grind minimalt med underhåll och den håller år efter år oavsett väderförhållanden.

Läs mer…

 

Vackert

En grind i sibirisk lärk är vacker att titta på. Det vackra utseendet på grinden kommer att variera med tiden. Från början är lärken guldgul till färgen men över tiden övergår den till att bli vackert silvergrå.

Läs mer…