Staket av sibirisk lärk

Vad är ett staket för dig? Är det en funktionell lösning som håller objudna gäster ute? Är det en vacker design som ramar in din tomt eller trädgård? Eller är det kanske en kombination av de båda? Oavsett vilka önskemål du vill att ditt staket ska uppfylla har vi på PIF Specialsnickeri lösningen.

Du väljer hur ditt staket ska se ut

Ett staket ska vara stabilt och funktionellt. Det ska stå emot väder, vind och temperaturförändringar. Kanske ska det också  passa in med stilen på ditt hus, din tomt, din trädgård, eller resten av grannskapet. Eller så ska det vara raka motsatsen till grannskapet och stå ut med säregen design. Ett staket kan se ut precis hur som helst och hos PIF Specialsnickeri erbjuder vi staket i olika utföranden, med olika design och som du antingen kan få hjälp att bygga eller bygga själv.

Välj hur du vill bygga ditt staket

Vi på PIF Specialsnickeri erbjuder olika staketlösningar:

Du bygger ditt staket själv

Om du vill bygga staket för egen hand finns det flera olika valmöjligheter. Observera att om du vill köpa ett staket i liggande format (ribborna läggs horisontellt) där sektionerna är längre än 2,4 meter gör du det som löpmeter. I längder upp till 2,4 meter kan vi leverera på pall.

1. Staket på pall

Staket på pall är paketlösningen för dig som inte vill såga till egna dimensioner eller köpa muttrar och skruvar separat. Du väljer dina dimensioner så kapar och packar vi. Staketet säljs i sektioner på 2 meter och om du vill skickar vi med skruvar och beslag. Det du behöver införskaffa är plintar. Läs mer…

2. Staketdelar

Med egenvalda staketdelar väljer du varje separat del till ditt staket. Staketdelarna säljs i färdiga dimensioner och du plockar delar så att du får den design du vill ha. Läs mer…

3. Löpmeter

Om du vill ha ännu större valmöjlighet kan du köpa virke per löpmeter och själv såga till delarna till ditt staket. Läs mer…

Vi bygger ett specialdesignat staket åt dig

Om du inte vill bygga själv kan vi hjälpa dig! Ett specialdesignat staket är för dig som har en idé och en bild av hur ditt staket ska se ut, men du vill ha hjälp att bygga det. Du kanske önskar en särskild design som passar ihop med din tomt eller trädgård, eller så vill du få en särpräglad design och vill att vi hjälper dig med både idé och utförande.

Läs mer…

Kvalitet

Tack vare kargt klimat i Sibirien växer Sibirisk lärk långsamt. Det tar upp till 250 år innan den vuxit klart och avverkas och den här processen ger den sibiriska lärken bättre kvalitet än andra lärksorter som växer i varmare klimat.

Läs mer här…

 

Miljösmart

Eftersom sibirisk lärk har ett naturligt motstånd mot röta och svampangrepp behöver virket inte behandlas med skadliga kemikalier. Därför är det ett miljösmart alternativ att använda till utemiljöer och projekt i trä.

Läs mer…

Hållbart

Tack vare det karga och kalla klimatet i Sibirien – som ger täta årsringar och hög densitet – är sibirisk lärk naturligt hållbart och motståndskraftigt mot röta och svampangrepp.

Läs mer…

 

Vackert

Sibirisk lärk är ett vackert träslag vars utseende varierar med tiden. Från början är lärken guldgul till färgen men över tiden övergår den till att bli vackert silvergrå.

Läs mer…