Vänligen fyll i beställningsformuläret så att vi kan återkomma med prisuppgifter och övrig information. Fyll i namn på virket du önskar, vilken eller vilka dimensioner samt antal av varje virkesprodukt. Du kan kombinera olika typer av virke – grovsågat, finsågat, hyvlat, panel, trall och staketdelar –  i samma beställning.

Vänligen fyll i offertformuläret så att vi kan återkomma med prisuppgifter och övrig information. Fyll i namn på virket du önskar, vilken eller vilka dimensioner samt antal av varje virkesprodukt. Fyll också i vilket projekt du vill ha virket till. Du kan kombinera olika typer av virke – grovsågat, finsågat och hyvlat –  i samma beställning.

Panel i sibirisk lärk

Hos PIF Specialsnickeri erbjuder vi sibirisk lärkpanel i olika dimensioner och kvalitéer. Sibirisk lärkpanel passar bra för användningsområden som tak, inner- eller ytterväggar, fasader m.m.

All vår hyvlade panel sorteras och hyvlas med kärnsidan upp – så som man gjorde förr i tiden. Det är det enda riktiga sättet att få eventuell splintved och krympsprickor – som kan förekomma – på baksidan av virket. Utåt sett vill du ha kärnveden som är rötbeständig.

Med kärnvirket utåt får du en mycket hög kvalitet på din fasad och ditt hus. Rörelserna i virket blir mindre och panelväggen blir mer vattentåliga då den sluter sig mot huskroppen. Dessutom blir det estetiska utseendet högre.

När det kommer till fuktkvot acklimatiserar vi ert virke så att det passar in i ert projekt. Vi har virke i sibirisk lärk som lagras både inomhus och utomhus. Därför ska du vara noggrann med att välja sibirisk lärk utifrån ditt syfte. Ska du ha lärken till ett projekt i inomhusklimat måste lärken vara acklimatiserad för det här syftet (lägre än fuktkvot 12), och detsamma gäller projekt i utomhusklimat.

Observera att det finns olika sorters kvalitetssortering av sibirisk lärk och kvalitén du önskar påverkar priset och utförandet på din fasad. För varje dimension kan du få olika kvalitéer. Vi jobbar med ett sorteringssystem för vår lärk där vi sorterar i kategorierna:

• 0 – kvistren
• 1 – 0-1 rotstock
• 2 – extra prima (Ghost 1-2)
• 3 – 1:a sortering (Ghost 1-3)
• 4 – standard (Ghost 1-4)

Du kan läsa mer om vår kvalitetssortering här…

Mått anges i mm (tjocklek x bredd) och visar brädans totala bredd. Sibirisk lärkpanel går att fås i olika dimensioner. Saknar du någon dimension kan vi specialanpassa virket efter dina specifika önskemål.

Finsågad

Panel EVA

Dimension
21 x 120
21 x 145
21 x 175
Dimension
15 x 55

Panel KRISTINA

Panel REBECKA

Dimension
22 x 65
Dimension
22 x 95

Panel LINA

Fjällpanel, hyvlad

Dimension
22 x 70
22 x 95
22 x 120
22 x 145
Dimension
22 x 120

Kvalitet

Tack vare kargt klimat i Sibirien växer Sibirisk lärk långsamt. Det tar upp till 250 år innan den vuxit klart och avverkas och den här processen ger den sibiriska lärken bättre kvalitet än andra lärksorter som växer i varmare klimat.

Läs mer…

 

Miljösmart

Eftersom sibirisk lärk har ett naturligt motstånd mot röta och svampangrepp behöver virket inte behandlas med skadliga kemikalier. Därför är det ett miljösmart alternativ att använda till utemiljöer och projekt i trä.

Läs mer…

Hållbart

Tack vare det karga och kalla klimatet i Sibirien – som ger täta årsringar och hög densitet – är sibirisk lärk naturligt hållbart och motståndskraftigt mot röta och svampangrepp.

Läs mer…

 

Vackert

Sibirisk lärk är ett vackert träslag vars utseende varierar med tiden. Från början är lärken guldgul till färgen men över tiden övergår den till att bli vackert silvergrå.

Läs mer…