[layerslider id="5"]

PIF – från skånska myllan…

Vi på PIF Specialsnickeri har lång erfarenhet, god kunskap och många referenser inom finsnickeri och bygg. Vår samlade kompetens består av mångårig snickarerfarenhet i kombination med studier i möbelsnickeri.

Historik

Verksamheten startades i Helsingborg 1960 av min far Tage Davidsson och övertogs av mig år 2000. Vi sätter goda relationer och lyhördhet främst i våra kundkontakter. Både kunden och vi skall känna oss trygga med den lösning vi kommer överens om.

Sibirisk lärk och andra träslag

Vi på PIF Specialsnickeri importerar sibirisk lärk från särskilt utvalda leverantörer i Ryssland/Sibirien. Varje leverantör har handplockats utifrån högt ställda krav på kvalitet, levaranssäkerhet samt miljöpolicy och vi har kontinuerlig kontakt med framstående experter inom området sibirisk lärk.

Vi kan dock åta oss projektuppdrag där du som kund önskar få ditt projekt byggt i ett annat träslag än sibirisk lärk. Vi ställer dock höga krav på kvalitet och att du som kund ska bli nöjd med ditt byggprojekt. Därför för vi en dialog kring val av träslag så att du som kund får det du önskar dig.

Beställa virke

Det vanligaste är att vi hyvlar och sågar utifrån beställningar. Leveranstiden beror på beläggningen. Vanligtvis leverar vi dock på en arbetsvecka. De vanligt förekommande produkterna och dimensionerna har vi ett mindre lager av.

Vi rekommenderar dock att du som kund läser och är införstådd med våra försäljningsvillkor innan du lägger din beställning.

Projektuppdrag

Vi utför olika typer av projektuppdrag som vi kallar för Specialsnickeri. Förfarandet kan se ut som följer:

• Vi får arkitektritningar som vi lämnar offert på

• Vi kommer ut och tittar hur det ser ut hos dig, diskuterar möjligheter och lämnar offert

Även för offerter på Specialsnickeri rekommenderar vi att du som kund läser och är införstådd med våra försäljningsvillkor innan du begär en offert.

Kontakta oss

Kontaktuppgifter, karta och beställningsinformation hittar du under Kontaktinformation.

 

Kvalitet

Tack vare kargt klimat i Sibirien växer Sibirisk lärk långsamt. Det tar upp till 250 år innan den vuxit klart och avverkas och den här processen ger den sibiriska lärken bättre kvalitet än andra lärksorter som växer i varmare klimat.

Läs mer här…

 

Miljösmart

Eftersom sibirisk lärk har ett naturligt motstånd mot röta och svampangrepp behöver virket inte behandlas med skadliga kemikalier. Därför är det ett miljösmart alternativ att använda till utemiljöer och projekt i trä.

Läs mer…

Hållbart

Tack vare det karga och kalla klimatet i Sibirien – som ger täta årsringar och hög densitet – är sibirisk lärk naturligt hållbart och motståndskraftigt mot röta och svampangrepp.

Läs mer…

 

Vackert

Sibirisk lärk är ett vackert träslag vars utseende varierar med tiden. Från början är lärken guldgul till färgen men över tiden – om obehandlad – övergår den till till att bli vackert silvergrå.

Läs mer…