Sioo Impregnering

Sioo impregnering är ett vattenbaserat 2-stegssystem för skydd av trä. Vid behandling läggs först en grundbehandling och därefter en kompletterande ytbehandling. Teknologin bakom Sioo impregnering är baserad på kisel och både patenterad och miljövänlig.

Några av fördelarna med Sioo impregnering:

• Skydd mot smuts, mögel, alger och rötsvamp

• Skyddar mot både vattenträngning och urlakning

• Ger en behaglig träyta utan stickor

• Skyddar mot solens nedbrytande UV-strålar

PIF-specialsnickeri är auktoriserad återförsäljare av Sioo:s produkter.

Ladda ned Sioos folder för att läsa mer om produkterna och hur du applicerar dem. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.

Kvalitet

Tack vare kargt klimat i Sibirien växer Sibirisk lärk långsamt. Det tar upp till 250 år innan den vuxit klart och avverkas och den här processen ger den sibiriska lärken bättre kvalitet än andra lärksorter som växer i varmare klimat.

Läs mer…

 

Miljösmart

Eftersom sibirisk lärk har ett naturligt motstånd mot röta och svampangrepp behöver virket inte behandlas med skadliga kemikalier. Därför är det ett miljösmart alternativ att använda till utemiljöer och projekt i trä.

Läs mer…

Hållbart

Tack vare det karga och kalla klimatet i Sibirien – som ger täta årsringar och hög densitet – är sibirisk lärk naturligt hållbart och motståndskraftigt mot röta och svampangrepp.

Läs mer…

 

Vackert

Sibirisk lärk är ett vackert träslag vars utseende varierar med tiden. Från början är lärken guldgul till färgen men över tiden övergår den till att bli vackert silvergrå.

Läs mer…