Vänligen fyll i beställningsformuläret så att vi kan återkomma med prisuppgifter och övrig information. Fyll i namn på virket du önskar, vilken eller vilka dimensioner samt antal av varje virkesprodukt. Du kan kombinera olika typer av virke – grovsågat, finsågat och hyvlat –  i samma beställning.

Vänligen fyll i offertformuläret så att vi kan återkomma med prisuppgifter och övrig information. Fyll i namn på virket du önskar, vilken eller vilka dimensioner samt antal av varje virkesprodukt. Fyll också i vilket projekt du vill ha virket till. Du kan kombinera olika typer av virke – grovsågat, finsågat och hyvlat –  i samma beställning.

Grovsågad sibirisk lärk

Efter många års erfarenhet av att köpa in sibirisk lärk från Sibirien har vi hittat de främsta leverantörerna och sågverken i Sibirien som erbjuder hög kvalitet, leveranssäkerhet samt en miljöpolicy.

När vi köper in sibirisk lärk köper vi från två olika system:

1. Okantade rotstockar sågade i ramsåg i Ryssland – det här virket håller extremt hög kvalitet enligt Gost 0-1

2. Kantat virke som torkas och sorteras hos konventionella sågverk i Ryssland  – det här virket är mer vanligt förekommande och kvalitén delas in efter Gost 1-4

När virket anländer till oss finsågar och hyvlar vi det innan vi sorterar in det i våra kvalitetsklasser.

Det virke vi köper in lagerför vi på två sätt. En del av sortimentet lagerförs inomhus, en del utomhus. Genom det här systemet anpassar sig virket till den säsong och den temperatur som råder och till det syfte som virket ska användas. På så sätt får vi virke som lämpar sig för både inomhus- och utomhusprojekt.

Det grovsågade sortimentet erbjuder vi till företag, professionellt verksamma hantverkare och de som vill finsåga och hyvla virket själva. Är du privatperson erbjuder vi finsågad sibirisk lärk och hyvlad sibirisk lärk.

Grovsågat, 25 mm

Grovsågat, 32 mm

 Grovsågad sibirisk lärk

Grovsågad sibirisk lärk

Dimensioner
25 x 30
25 x 38
25 x 75
25 x 100
25 x 125
25 x 150
25 x 175
25 x 200
 Grovsågad sibirisk lärk

Grovsågad sibirisk lärk

Dimensioner
32 x 75
32 x 100
32 x 125
32 x 150
32 x 200

Grovsågat, 38 mm

Grovsågat, 50 mm

 Grovsågad sibirisk lärk

Grovsågad sibirisk lärk

Dimensioner
38 x 75
38 x 100
38 x 125
38 x 150
38 x 200
 Grovsågad sibirisk lärk

Grovsågad sibirisk lärk

Dimensioner
50 x 75
50 x 100
50 x 125
50 x 150
50 x 175

Kvalitet

Tack vare kargt klimat i Sibirien växer Sibirisk lärk långsamt. Det tar upp till 250 år innan den vuxit klart och avverkas och den här processen ger den sibiriska lärken bättre kvalitet än andra lärksorter som växer i varmare klimat.

Läs mer…

 

Miljösmart

Eftersom sibirisk lärk har ett naturligt motstånd mot röta och svampangrepp behöver virket inte behandlas med skadliga kemikalier. Därför är det ett miljösmart alternativ att använda till utemiljöer och projekt i trä.

Läs mer…

Hållbart

Tack vare det karga och kalla klimatet i Sibirien – som ger täta årsringar och hög densitet – är sibirisk lärk naturligt hållbart och motståndskraftigt mot röta och svampangrepp.

Läs mer…

 

Vackert

Sibirisk lärk är ett vackert träslag vars utseende varierar med tiden. Från början är lärken guldgul till färgen men över tiden övergår den till att bli vackert silvergrå.

Läs mer…