Vänligen fyll i beställningsformuläret så att vi kan återkomma med prisuppgifter och övrig information. Fyll i namn på virket du önskar, vilken eller vilka dimensioner samt antal av varje virkesprodukt. Du kan kombinera olika typer av virke – grovsågat, finsågat och hyvlat –  i samma beställning.

Vänligen fyll i offertformuläret så att vi kan återkomma med prisuppgifter och övrig information. Fyll i namn på virket du önskar, vilken eller vilka dimensioner samt antal av varje virkesprodukt. Fyll också i vilket projekt du vill ha virket till. Du kan kombinera olika typer av virke – grovsågat, finsågat och hyvlat –  i samma beställning.

Finsågad sibirisk lärk

Vi erbjuder finsågad Sibirisk lärk i löpmeter, som vi har importerat direkt från Sibirien i Ryssland.

När lärken anländer till oss i Påarp är den grovsågad och okantad. I vårt egen verkstad finsågar och hyvlar vi till lärken innan vi säljer den till företag och privatpersoner.

Finsågad sibirisk lärk erbjuder vi för projektbyggen utomhus och inomhus. Den lärk som skall användas för utomhusbruk lagerför vi utomhus, medan den lärk som ska användas inomhus lagerförs inomhus. På så sätt acklimatiserar sig lärken till den säsong och temperatur som råder samt till det syfte som virket ska användas.

För varje dimension kan du få olika kvalitéer. Vi jobbar med ett sorteringssystem för vår lärk där vi sorterar i kategorierna:

• 0 – kvistren
• 1 – 0-1 rotstock
• 2 – extra prima (Ghost 1-2)
• 3 – 1:a sortering (Ghost 1-3)
• 4 – standard (Ghost 1-4)

Du kan läsa mer om vår kvalitetssortering här…

Mått anges i mm (tjocklek x bredd) och visar brädans totala bredd. Sibirisk trall i lärk går att få i olika dimensioner. Saknar du någon dimension kan vi specialanpassa virket efter dina önskemål.

Finsågat, 25 mm

Dimensioner
22 x 45
22 x 70
22 x 95
22 x 120
22 x 145
22 x 170
22 x 195

Kvalitet

Tack vare kargt klimat i Sibirien växer Sibirisk lärk långsamt. Det tar upp till 250 år innan den vuxit klart och avverkas och den här processen ger den sibiriska lärken bättre kvalitet än andra lärksorter som växer i varmare klimat.

Läs mer…

 

Miljösmart

Eftersom sibirisk lärk har ett naturligt motstånd mot röta och svampangrepp behöver virket inte behandlas med skadliga kemikalier. Därför är det ett miljösmart alternativ att använda till utemiljöer och projekt i trä.

Läs mer…

Hållbart

Tack vare det karga och kalla klimatet i Sibirien – som ger täta årsringar och hög densitet – är sibirisk lärk naturligt hållbart och motståndskraftigt mot röta och svampangrepp.

Läs mer…

 

Vackert

Sibirisk lärk är ett vackert träslag vars utseende varierar med tiden. Från början är lärken guldgul till färgen men över tiden övergår den till att bli vackert silvergrå.

Läs mer…