Sibirisk lärk i löpmeter

Hos PIF Specialsnickeri erbjuder vi sibirisk lärk i löpmeter, som vi importerar direkt från handplockade leverantörer i Ryssland/Sibirien. På det här viset kan vi erbjuda kvalitativ och obehandlad lärk i löpmeter för företag och professionellt verksamma.

När lärken anländer till oss i Påarp kommer den obehandlad på löpmeter, i form av uppsågade rotstockar. Det här virke säljer vi till företag eller dig som är professionellt verksam hantverkare, och som själv vill såga till egna längder.

Om du är privatperson och vill köpa virke från oss, rekommenderar vi vårt finsågade sortiment eller hyvlade sortiment.

Så här fungerar det med löpmeter och längder

1. Okantad rotstock i kvalitet Gost 0-1 finns i 4.0 m och 6.0 m

2. Grovsågat, finsågat och hyvlat sortiment i kvalitet Gost 1-4 finns i 2,7 – 6 m. Önskar du stora volymer och kan tänka dig att vänta 3-4 veckor på leverans kan vi vara flexibla och försöka få tag på precis den längd du önskar.

3. Du kan beställa längdkapat vilket innebär att du får precis de längder du vill ha, men då tillkommer en extra kostnad för spill och arbete.

För att läsa mer om kvalitetsindelningen enligt Gost rekommenderar vi att du läser om vår kvalitetssortering.

 Grovsågad sibirisk lärk

Grovsågad sibirisk lärk

 Finsågad sibirisk lärk

Finsågad sibirisk lärk

 Hyvlad sibirisk lärk

Hyvlad sibirisk lärk

Kvalitet

Tack vare kargt klimat i Sibirien växer Sibirisk lärk långsamt. Det tar upp till 250 år innan den vuxit klart och avverkas och den här processen ger den sibiriska lärken bättre kvalitet än andra lärksorter som växer i varmare klimat.

Läs mer…

 

Miljösmart

Eftersom sibirisk lärk har ett naturligt motstånd mot röta och svampangrepp behöver virket inte behandlas med skadliga kemikalier. Därför är det ett miljösmart alternativ att använda till utemiljöer och projekt i trä.

Läs mer…

Hållbart

Tack vare det karga och kalla klimatet i Sibirien – som ger täta årsringar och hög densitet – är sibirisk lärk naturligt hållbart och motståndskraftigt mot röta och svampangrepp.

Läs mer…

 

Vackert

Sibirisk lärk är ett vackert träslag vars utseende varierar med tiden. Från början är lärken guldgul till färgen men över tiden övergår den till att bli vackert silvergrå.

Läs mer…